Det är vanligt att konstnärer använder sig av papper när de tar fram sina konstverk. Om du själv är kreativt lagd och är nyfiken på att börja skapa dina egna konstverk med hjälp av papper är det här inlägget för dig. I det här inlägget kommer du att få några tips på hur du på olika sätt kan använda papper till din konst.

Bildkonst

Det vanligaste sättet att använda papper är när man skapar bildkonst. Bildkonst är ett samlingsbegrepp som beskriver när man använder sig av måleri, teckning, fotografi, grafik eller skulptur för att skapa konst. Man kan till exempel använda ett papper när man målar med akvarellfärg för att måla ett landskap på pappret. Om du letar efter nya sätt att skapa konst på papper kan du använda dig av sprayfärg. Det finns många olika sorters sprayfärger att välja bland. Till exempel Montana Cans som du kan köpa på https://hlstore.com/brands/montana-cans/, vilket är en hemsida där det finns massor av olika sorters konstnärsmaterial du kan köpa hem och använda på papper eller annat.

Origami

Om du bara har papper, sax och lim hemma och är sugen på att skapa konst med papper kan du lära dig att vika origami. Origami kommer från början från Japan och är en konstform där man använder sig av olika vikningar för att skapa olika figurer. Du har säkert sett origamifigurer i form av fåglar. På internet kan du hitta många bra guider och information om hur du går tillväga för att skapa dina egna origamifigurer som du sedan kan använda i din inredning.

Papier-maché

Nu när vi har berättat lite om ett japanskt sätt att använda papper för att skapa konst är det inte mer än rätt att vi också nämner ett franskt. Papier-maché är en sorts pappersmassa man använder för att forma och skapa olika sorters figurer. När figurerna har torkat brukar man använda färger till dem.