Om du är en entusiastisk konstnär finns det flera skäl för att rama in dina konstverk, inte minst för att lättare visa upp dem och förstärka det estetiska intrycket. Tre andra anledningar är att det:

  • Skyddar dina konstverk mot skador.
  • Gör att direkt hantering undviks.
  • Ger konstverket ett säkert skydd mot damm, fukt, skadedjur, ultraviolett strålning och andra saker i miljön.

Vad kan du rama in? Du kan rama in nästan vad som helst som är på ett enstaka papper: akvareller, teckningar, porträttmålningar, affischer, fotografier, pergament och kartor.

Tips på hur du väljer rätt ram

En ram bör alltid förbättra konstverket och du bör naturligtvis också gilla ramen eftersom du kommer att titta på den ofta. Om du är osäker på hur du väljer rätt ram, inklusive dess material, kan du alltid begränsa dina val genom att beakta några råd.

  • Använd en tunn ram om du vill visa konsten helt.
  • Ge ett enkelt konstverk balans med en mer utsmyckad ram.
  • Matcha ramens design med den konststil du ramar in.
  • Välj en ram med samma färg som finns i konstverket.
  • Värm upp skarpa bilder som ofta finns i modern konst med mörkt trä.

Överväg att framhäva dina motiv med högkvalitativa ramar

Kom ihåg att pappersmaterial kräver utmärkt skydd för att hålla dem i gott skick över långa tidsperioder. Överväg att noggrant rama in din konst på papper och se till att investera i en högkvalitativ ram.

Hos BGA.se hittar du ett brett sortiment av ramar med olika färger, material, typ av glas, och blankhet på ramen. För stora bilder du vill rama in måste du kika på deras ramar med storleken 70×100 centimeter. Dessa hör till några av deras största ramar i sortimentet och även de finns i varierade färger, stilar och material. En stor ram kommer att ge prägel till hela rummet så se till att välja din ram med omsorg. På detta vis ser du till att din bild eller konstverk framhävs på bästa möjliga sätt.

Har du målat landskapsbilder? Var inte orolig. Naturligtvis kan dessa stora ramar användas i liggande format till motiv i 100×70 centimeter.

Exponera inte dina konstverk för direkt solljus

Förutom en ram kan du skydda dina konstverk på andra sätt. Ett tips när det kommer till att hänga upp dina konstverk är att inte exponera dem alltför mycket för solljus. Även om konstverket är skyddat bakom ett glas räcker det inte som ett heltäckande skydd mot ultraviolett strålning. Se till att ha dina konstverk på en plats där solljuset inte skiner rakt på dem.